Gehandicapteninstelling Sius is OR van het jaar

Gehandicapteninstelling Sius is OR van het jaar

Gegevens

Nummer
2024/12
Publicatiedatum
12 februari 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Overig
Trefwoorden
OR van het Jaar, Maand van de medezeggenschap, SER

Tijdens de opening van de Maand van de medezeggenschap op 1 februari is bekend gemaakt dat Sius zich in 2024 ‘OR van het Jaar’ mag noemen. De andere twee genomineerden waren Infradax en DHL Express.

Vakjury kiest winnaar

De Nederlandse Vereniging voor medezeggenschap (NVMz) organiseerde voor de vierde maal de verkiezing van de ondernemingsraad van het jaar. Alle drie genomineerden scoorden positief op de criteria duidelijke visie, het betrekken van stakeholders en zelfreflectie. Een vakjury heeft de aanmeldingen bestudeert en een winnaar gekozen. De winnaar van vorig jaar Waterschap Rivierenland was ook aanwezig om de trofee door te geven aan Sius.

Aftrap Maand van de medezeggenschap

Voor de eerste keer wordt de Maand van de medezeggenschap in februari georganiseerd. De aftrap gebeurde door de BVMZ (Branchevereniging voor de medezeggenschap), SER (Sociaal Economische Raad) en de NVMz op Landgoed Zonheuvel te Doorn. Voor deelnemers aan de openingsdag waren er in twee rondes workshops te volgen. Aan het eind van de middag vond de uitverkiezing van de OR van het jaar plaats.

Redactie Inzicht 12-2-2024