Charter Diversiteit door ruim 500 organisaties ondertekend

Charter Diversiteit door ruim 500 organisaties ondertekend

Gegevens

Nummer
2024/30
Publicatiedatum
22 april 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Overig

Organisaties die serieus werk willen maken van diversiteit en inclusie kunnen zich aansluiten bij de Charter Diversiteit van de SER. Inmiddels hebben meer dan 500 bedrijven het charter ondertekend en is er een groot netwerk ontstaan.

Hulp bij aanpak diversiteit

Bedrijven kunnen zich kosteloos inschrijven bij de Charter Diversiteit. Ze ontvangen ondersteuning en toegang tot het netwerk. Op het kennisplatform staan daarnaast waardevolle inzichten over diversiteit. Ook is er helpdesk voor vragen over de aanpak van het diversiteit en inclusie-beleid Wanneer een bedrijf zich aansluit, neemt de SER contact op voor een oriënterend gesprek.

Thema’s

Op het kennisplatform van Diversiteit in Bedrijf van de SER is aandacht voor diverse vraagstukken van diversiteit en inclusie. Denk bijvoorbeeld aan informatie over medewerkersnetwerken, divers werven en selecteren, het meten van diversiteit, een inclusief beleid voor LHBTI-medewerkers en een goede balans tussen mannen en vrouwen op de werkvloer.

Europees platform

Het Charter is aangesloten bij het Europees platform van Diversity Charters. Als ondertekenaar heb je toegang tot het netwerk van ruim 12.000 organisaties in 26 landen die deel uitmaken van dit platform. Dit platform is in 2010 opgericht op initiatief van de Europese Commissie.

Voor meer achtergrond:

Zorgtaken (waken tegen discriminatie)

Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) (tegengaan van arbeidsdiscriminatie)

Redactie inzicht 19-04-2024