Uitstel van betaling verleend aan Miss Etam en Steps

15 februari 2021

Op 11 februari verleende de rechter uitstel van betaling aan de twee personeels-BV’s van Miss Etam en Steps. Eigenaar Martijn Rozenboom, heeft daarom verzocht. Maar ook werknemers, in samenspraak met OR en vakbond AVV: De bond wil een grondig onderzoek.

“Personeel vogelvrij”

De werknemers hadden om faillissement gevraagd omdat er voor de tweede keer in de korte tijd dat Rozenboom eigenaar is geen lonen worden betaald.

AVV hoopt dat de bewindvoerder snel tot een besluit komt, zodat werknemers niet lang meer in onzekerheid blijven. Ook hoopt de bond dat de bewindvoerder grondig onderzoek zal doen naar de handel en wandel van eigenaar Martijn Rozenboom. “Hij heeft de bedrijven opgeknipt in talloze BV’s en laat deze failliet gaan als het hem uitkomt, althans de BV’s waar personeel in zit.” Eerder vroeg Rozenboom al het faillissement aan van aparte BV’s waarin de werknemers van het hoofdkantoor en distributiecentrum zitten. Daarmee bracht hij volgens de AVV de winkels in de problemen. De bond vindt dat Rozenboom met zijn handelwijze werknemers “praktisch gezien vogelvrij verklaart”.

Redactie Inzicht 15-2-2021