Frits van Wieringen geridderd om werk als COR- en EOR-voorzitter

14 september 2021

Frits van Wieringen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Bij Tata Steel was hij jarenlang voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad en de Europese Ondernemingsraad.

Hoog aangeschreven

De burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, reikte de onderscheiding uit op een verlate afscheidsreceptie in Akersloot. Daar was het door de coronapandemie nog niet van gekomen. Van Wieringen ging eind vorig jaar met vervroegd pensioen.

Schouten zei dat Van Wieringen de medezeggenschap op een hoger niveau heeft gebracht en zowel nationaal als internationaal op de kaart heeft gezet. Hij staat ook internationaal hoog aangeschreven. Hij kon schakelen op allerlei niveaus, begreep verschillende culturen, voerde ‘robuust inhoudelijk overleg’ en dwong hiermee respect af. ‘Er werd naar hem geluisterd.’

Hij heeft niet alleen veel bereikt voor zijn collega’s, maar leverde ook een grote bijdrage aan een betere verstandhouding binnen de driehoek van medezeggenschap, raad van bestuur en de raad van commissarissen. Hij is daarbij, zo zei Schouten, altijd zichzelf gebleven.

Inzicht in de OR plaatste in de eerste editie van dit jaar een afscheidsinterview met Van Wieringen.

Redactie Inzicht 14-9-2021