Veel banen weg door reorganisatie bij Philips

07 november 2022

Philips stuurt op korte termijn 4.000 van zijn bijna 80.000 werknemers naar huis. In Nederland verdwijnen 800 banen: 400 mensen worden ontslagen, 400 andere worden niet vervangen. Het is Philips’ eerste grote reorganisatie sinds het concern ervoor koos om zich te specialiseren in zorgtechnologie.

Banenreductie ‘moeilijk maar noodzakelijk’

Het concern wil met de banenreductie de organisatie stroomlijnen en de bedrijfskosten verlagen. De resultaten van Philips staan onder druk door leveringsproblemen, de inflatie, de strenge coronamaatregelen in China en de oorlog in Oekraïne. De CEO van Philips Roy Jakobs noemde de beslissing om 4.000 banen te schrappen ‘moeilijk maar noodzakelijk’. In Nederland werken nu nog zo’n 11.000 mensen bij Philips. Philips leed in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies van maar liefst € 1,3 miljard.

Advies COR

De Centrale Ondernemersraad (COR) is advies gevraagd over het verdwijnen van de 800 arbeidsplaatsen. De COR vraagt vervolgens aan de individuele ondernemersraden of zij akkoord gaan met de te schrappen rollen en functies. Momenteel worden deze rollen en functies bepaald en er wordt gekeken of er uitwisselbaarheid is tussen de functies onderling. De betrokken ondernemingsraad moet hier dan vervolgens een mening over vormen.

Vakbond CNV is kritisch

‘Er verdwijnen stoelen waar mensen op zitten die nu gewoon aan het werk zijn. Dat werk verdwijnt niet. Dat moet dus straks door minder mensen worden gedaan – terwijl de werkdruk nu al zo hoog is. De COR en de lokale ondernemingsraden krijgen de ondankbare taak om de stoelen te vinden die bij de uitgang gezet mogen worden. Dit gaat voor heel veel onrust zorgen op alle vestigingen.’

Vervolg

Begin november zal duidelijk zijn welke rollen en functies verdwijnen. Vervolgens hebben de individuele ondernemingsraden tijd om daarop te reageren en aan te geven wat zij ervan vinden. Uiterlijk half december wil Philips de mensen die hun baan verliezen informeren en ontslag aan gaan zeggen. Op alle betreffende werknemers zal het lopende Centraal Sociaal Plan van toepassing zijn.

Voor meer achtergrond:

Adviesrecht spiralbound

Sociaal plan spiralbound

Redactie Inzicht 7-11-2022